test banner

Wat doe je tegen een slechte adem?

  • Geplaatst op

Wat te doen bij een slechte ademSlechte adem

Iedereen heeft weleens last van een slechte adem, bijvoorbeeld na het eten van knoflook of het drinken van een kop koffie. De meeste Nederlanders geven aan af en toe last te hebben van een slechte adem. Daarnaast heeft bijna twee op de tien mensen hier regelmatig last van. Een slechte adem, ook wel halitose genoemd, wordt als zeer vervelend ervaren. Gelukkig kun je er iets aan doen.

 

Mondverzorging

Bacteriën in de mond zijn de voornaamste oorzaak van een slechte adem. Een goede mondverzorging vermindert het aantal bacteriën en kan daarmee een slechte adem voorkomen. Poets daarom elke dag twee keer je tanden en vergeet daarbij niet je tong te reinigen. Gebruik hiervoor je tandenborstel of een tongreiniger. Maak daarnaast tussen je tanden goed schoon met ragers en tandenstokers. Een ander essentieel onderdeel van een goede mondverzorging is het gebruik van een mondspoelmiddel.

 

Voeding

Naast een goede mondverzorging draagt het eten van vaste en gezonde voeding bij aan de vermindering van het aantal bacteriën in de mond. Een andere tip: vermijd alcohol en sigaretten. Door roken en/of het drinken van alcohol ontstaat een droge mond. Dit vormt een perfecte omgeving voor de groei van (anaërobe) bacteriën. Juist deze bacteriën zorgen voor een slechte adem.

 

Tandarts

Heb je al het bovenstaande geprobeerd, maar helpt dit onvoldoende? Vraag dan je tandarts om raad. De tandarts kan dan naar alle waarschijnlijkheid de reden van je slechte adem achterhalen en je hier vanaf helpen. Want een frisse adem, wie wil dat niet?