test banner

Gevoelige tanden, kiezen en tandhalzen

  • Geplaatst op

Herken jij het, wanneer je een koud glas water drinkt en er een pijnscheut door je tanden trekt? Dan heb je waarschijnlijk last van een gevoelige tandhals. Veel mensen herkennen dit en het is voor sommigen een groter probleem dan voor anderen. Zeker wanneer het plezier in eten en drinken beperkt wordt. 

 

Hoe komt het dat de tandhals gevoelig is?

De oorzaak van deze gevoelige tanden komt door het blootliggend tandbeen. Tandbeen wordt normaal gesproken bedekt door glazuur of door tandvlees. Een verkeerde poetsmethode kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je glazuur of het tandvlees beschadigd. De gevoelige tandhals kenmerkt zich door een kortdurende scherpe pijn tijdens poetsen, koude lucht, koude dranken, zoet, zuur ed. Vaak verergerd de gevoeligheid bij een weerstandsdaling.

 

Hoe kan je het voorkomen en wat kun je ertegen doen?

DeSensiDent, gevoelige tanden

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Let dus met het poetsen op je techniek en poets niet te snel en te hard. Gebruik een zachte of liever nog een extra zachte tandenborstel en gebruik een tandpasta zonder schuurmiddel.

Poetsen met een speciale tandpasta kan de gevoeligheid doen afnemen. Deze tandpasta’s bevatten stoffen die een beschermend laagje vormen. Belangrijk is dat je deze tandpasta niet combineert met een andere ‘gewone’ tandpasta.

 

Nieuw!: Gebruik DeSensiDent

Heb je erg veel last van gevoelige tanden en tandhalzen? Dan heeft Prevdent een nieuw product ontwikkeld om de gevoeligheid van tanden te voorkomen of te verminderen, namelijk DeSensiDent.

DeSensident bestaat uit twee componenten, een tandserum en een speciaal medicinal aanbrengsponsje.

Vervang ‘gewone’ tandpasta door het tandserum en poets daarmee twee keer per dag je tanden.

Het sponsje gebruik je 1 keer per week. Dit sponsje is gevuld met hydroxylapatiet en dep je 2 a 3 minuten op de tanden die gevoelig zijn. Na 20 minuten mag je je mond spoelen met water.

De behandeltijd is 1 maand. Na 1 maand kun je het beste dagelijks gaan poetsen met Prevdent tandpasta.