Vitamine D3K2 voor een gezonde mond, minder caries en tandvleesproblemen

Sorteren op:

Onze prijs
BrainEffect Vitamine D3+ Olie is een combinatiepreparaat van vitamine D3 en vitamine K2, opgelost in kokos MCT olie. Door de bijgeleverde pipet makkelijk te doseren. Flesje van 50 ml. Zeer geschikt als onderhoudsdosering. Vegetarisch.
€24,90 €24,50
Quicksilver Vitamine D3K2 is een combinatie vitamine met vitamine D3 en vitamine K2 opgelost in een nano-emulsie dat de opname van beide vitamines sterk verbetert.
€52,95

Vitamine D heeft een sterke invloed op de opname van calcium, ijzer, magnesium, fosfaat en zink. Zeer weinig voedingsmiddelen bevatten vitamine D; synthese van vitamine D (specifiek cholecalciferol) in de huid is de belangrijkste natuurlijke bron van vitamine. Dermale synthese van vitamine D uit cholesterol is afhankelijk van blootstelling aan zon (specifiek UVB straling). [Bron: Wikipedia, 2016]

Vitamine D is een steroïdhormoon dat verantwoordelijk is voor het verhogen van de intestinale absorptie van calcium en de regulering van de homeostase. De twee gemeenschappelijke vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3. Vitamine D3 wordt natuurlijk geproduceerd in de menselijke huid door de blootstelling aan ultraviolet licht en vitamine D2 wordt hoofdzakelijk verkregen uit levensmiddelen. Vitamine D wordt vervoerd naar de lever waar het omgezet wordt in 25 -hydroxy Vitamine D. In medicijnen wordt een vitamine D-test van 25 -hydroxy vitamine D gebruikt om de vitamine D-concentratie in het lichaam te bepalen. De bloedconcentratie van 25 -hydroxy Vitamine D wordt beschouwd als de beste indicator voor vitamine D status.

Vitamine D tekort wordt nu erkend als een wereldwijde epidemie. Vrijwel elke cel in ons lichaam heeft receptoren voor vitamine D, wat betekent dat ze allemaal "Voldoende" Vitamine D nodig hebben om goed te functioneren. De gezondheidsrisico's die verband houden met vitamine D-deficiëntie zijn veel ernstiger dan eerder gedacht. Vitamine D deficiëntie is gekoppeld aan verschillende ernstige ziekten: Osteoporose, Osteomalacie, Multiple Sclerose, Cardiovasculaire Ziekten, Zwangerschapskomplikaties, Diabetes, Depressie, Strokes, Autoimmuunziekten, Griep, Verschillende Kankers, Infectieziekten, Alzheimer, Obesitas en Hogere Sterfte.

Daarom wordt nu (25-0 H) Vitamine D niveau beschouwd als "Medical Necessary Screening Test" en behoudt u voldoende hoge waarden, niet alleen om de gezondheid van het bot te verbeteren, maar ook de algemene gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Meerdere richtlijnen voor vitamine D tekort zijn gepubliceerd door verschillende gezondheidsorganisatie; er moet nog  een gezamelijk advies vast worden gesteld.

← LET OP!    GEPLAATSTE BESTELLINGEN WORDEN IN VERBAND MET DE VAKANTIESLUITING VANAF WEEK 32 (5 AUGUSTUS 2024) UITGELEVERD. EXCUSES VOOR HET ONGEMAK! GEPLAATSTE BESTELLINGEN WORDEN IN VERBAND MET DE VAKANTIESLUITING VANAF WEEK 32 (5 AUGUSTUS 2024) UITGELEVERD. EXCUSES VOOR HET ONGEMAK! Verbergen
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x